Joensuu 22.-25.5.2007

Toukokuun lopulla oli kalenterissa kaksi työreissua, jotka suunnittelin tekeväni potkulaudalla, jos vain sää sallii. Reissuista ensimmäinen suuntautui Joensuuhun ja koska siellä piti olla työmaalla 23. päivän aamuna jo klo 8, oli matkaan lähdettävä edellisenä päivänä.

Tässä Vespa on valmiina lähtöön, tavarat pakattuina. Etutelineellä on Givin tankkilaukku mallia T429, jonka hyvänä puolena on se, että laukun kiinnitysosan saa irti vetoketjulla, ja jäljelle jäävän laukkuosa toimii reppuna. Huonoa tässä taasen on kiinnitysosaan piilotetut 5 vahvaa magneettia, jotka kannattaa poistaa, jos aikoo kuljettaa laukussa esim. luottokortteja. Painoakin ne lisäävät aivan turhaan. Tavaraverkko (jossa on 6 koukkua) on myös mitä mainioin epämääräisen muotoisten nyssäköiden kiinnittämiseen.

Koska halusin ajella enempi pikkuteitä, valitsin tällaisen reitin (suluissa teiden numerot): Oulu (8300, 22) Paltamo (9010) Kontiomäki (9010, 899) Vuokatti (6) Valtimo (6, 75) Nurmes (73) Lieksa (73, 518) Ahveninen (518) Eno (73, 6) Joensuu.

Ensimmäisen kahvitauon pidin Vaalassa, jossa vanha tuttu Esso-asema oli muuttumassa ABC:n väreihin. En ollut ainoa motoristi paikalla; GTS:n takana vähän leuhkempi ajopeli.

Paltamossa pysähdyin tietysti rautatieasemalle - sää oli jo tässä kohtaa mitä mainioin; 18 astetta lämmintä ja aurinkoista.

Vespa halusi katsoa junia, mutta ei niitä tähän aikaan tullut kummastakaan suunnasta.

Seuraava pysähdys oli Kontiomäellä, jossa hiukan reissussa rähjääntynyt Dv12-veturi vaunuineen odotteli lähtölupaa.

Tuttujakin näkyi: tässä Pohjois-Suomen Rautatieharrastajat ry:n lättähattu.

Kontiomäeltä Sotkamoon vievällä tiellä oli useita tasoristeyksiä; tähän ensimmäiseen pysähdyin odottelemaan Kajaaniin menevää tavarajunaa.

Ja tulihan se sieltä, kun vähän odotteli.

Naapurinvaaran laelta oli hyvät näkymät Vuokatin suuntaan. Siellä varmaan voi vielä lasketella, ainakin näyttäisi olevan vielä osittain lumiset nuo rinteet.

Lounas jäi tällä kertaa vähän myöhäiseksi, kun Vaalan ABC:llä syödyn sämpylän ansiosta nälkä pysyi loitolla kohtalaisen pitkään. Olen mieltynyt näiden ABC-asemien tarjontaan, joten kun sellainen tuli lopulta vastaan Nurmeksessa, oli helppo tehdä päätös sekä pyörän että kuskin tankkaamisesta täällä.

Lieksan asemalla oli niinikään hiljaista. Vähän tulee haikeus mieleen, kun ajattelee, miten monta aikanaan hyvinkin vilkasta rautatieasemaa viettää nykyään tällaista hiljaiseloa - puhumattakaan niistä monista asemista, jotka on kerrassaan hylätty ja nyt saavat lahota rauhassa kunnes ne puretaan pois.

Tiellä 518 Ahvenisen lähellä on näin upea taukopaikka. Lähes pilvetön taivas, peilityyni järven pinta sekä viehättävästi varusteltu levähdyspaikka - mitä muuta voi toivoa. Motoristia miellyttää myös voimistelutangot, joilla roikkumalla voi venyttää matkan aikana lyttyyn painuneen selkäruotonsa likimain alkuperäisiin mittoihinsa. Tästä en olisi millään malttanut jatkaa matkaa.

Kannatti kuitenkin jatkaa matkaa, sillä aivan lähellä oli toinenkin upea paikka. Parhaat näköalat olisi ollut tuolta taustalla näkyvältä sillalta, mutta ikävä kyllä tällekään sillalle ei ollut raskittu rakentaa sellaista levennystä, jolle olisi voinut pysähtyä turvallisesti.

Perillä Joensuussa Sokos Hotel Kimmelin parkkialueella. Matkaa kertyi 435 km ja aikaa meni 8 tuntia 55 minuuttia. Minä kun olen tällainen nautiskelija, niin matka etenee hitaasti - vähän väliä tulee pysähdyttyä, jos satun näkemään jotain mukavaa katsottavaa. Ja ruoka- ja kahvitauot tietysti pidetään enimmäispituisina...

Seuraava päivä ja sitä seuraavan aamu menivät työasioiden merkeissä, kunnes torstaina 24.5.2007 puolenpäivän aikoihin pääsin jatkamaan matkaa. Aurinko lämmitti taas mukavasti. Kotimatkan olin suunnitellut ajavani kahdessa pätkässä tällaisin reitein: Joensuu (tiet 17, 573) Outokumpu (573, 569) Juankoski (577) Nilsiä (577) Varpaisjärvi (582, 5) Iisalmi (yöpyminen) Iisalmi (88, 27) Kiuruvesi (599, 28) Pyhäntä (822) Kestilä (822, 4, 847) Oulu.

Marjalan ABC:llä Joensuusta vähän länteen on asianmukaiset pysäköintitilat myös moottoripyörille. Täällä söin lounaan ja lähtiessäni ihailin mustaa Honda Goldwingiä, joka kävi kurvaamassa parkkipaikalla ja Vespamiestä moikattuaan jatkoi matkaa. Kyllä minä silti mieluummin ajan tällä mustalla Vespalla...

Outokummun lähellä oli hyvä jaloitella hetki tällaisessa rautatieharrastajalle sopivassa ympäristössä.

Luikonlahden asemalla taitaa olla enää puutavaralla mahdollisuus nousta junaan.

Paitsi rautatieaiheita, myös kirkkoja voisi kuvata näillä reissuilla ihan harrastukseksi asti. Varpaisjärvi on pieni paikkakunta, mutta kirkko on komeampi kuin monessa isommassa kylässä.

Iisalmen Sokos Hotel Koljonvirran parkkialueella oli sopivasti vapaana vielä yksi paikka katoksen alla.

Hyvin nukutun yön jälkeen matka jatkui taas. Kiuruvedellä oli lounaan vuoro - tietysti ABC:llä. Pilvet olivat todellisuudessa yhtä tummia kuin tässä kuvassa; tulipa niistä vähän sadettakin.

Tällaisin renkain varustettu kone varmasti kelluu pehmeämmälläkin pellolla.

Kestilän ja Temmeksen välisellä tiellä 822 on lentokoneiden varalaskupaikka, tai nousutie, kuten lennoston miehet näitä mieluummin kutsuvat. Täytyy olla tosi hätä käsissä ennen kuin koneella uskalletaan näille laskeutua.

Viimeinen varsinainen tauko oli Haaransillan jälkeen, tiellä 847. Tuosta olisi voinut ajaa Ouluun myös taustalla näkyvää moottoritietä pitkin, mutta mieluummin minä ajelen näillä rauhallisemmilla teillä, vaikka aikaa meneekin enemmän. Mihinpä tässä valmiissa maailmassa niin kiire olisi.

Näin on ajokausi avattu ihan oikealla skootteriretkellä - matkaa tuli noin 870 km ja samalla tämä oli hyvää totutusajoa seuraavaa reissua varten. Joensuusta kotiuduin perjantaina 25.5.2007, ja uudelle keikalle lähden jo sunnuntaina 26.5.2007, kohteena silloin Turku ja Pieksämäki.

Takaisin Potkulautablogiini tästä.